
GitLab CE یا Community Edition یک برنامه متن باز است؛ که اصولا برای مدیریت مخازن گیت مورد استفاده قرار میگیرد و دارای ویژگیهای مرتبط با توسعه نرم افزار، مانند ردیابی پروژه در میان اعضای تیم توسعه است. GitLab به گونه ای طراحی شده است؛ که می تواند با استفاده از زیرساختهای شخصی کاربر میزبانی شود و انعطاف پذیری در استقرار را به عنوان یک مخزن داخلی برای تیم توسعه فراهم میکند؛ بدین معنی که به عنوان یک رابط برای کاربران یا ابزار مدیریتی برای مشارکت کنندگان پروژه عمل مینماید.
پروژه GitLab، به راحتی یک نمونه GitLab را بر روی سخت افزار شخصی شما با یک مکانیزم نصب آسان تنظیم مینماید. در این راهنما نحوه نصب و پیکربندی GitLab برروی سرور Ubuntu 18.04 شرح داده میشود.
ادامهی مطلب

این مقاله به شما کمک میکند، بسته ای که دارای یک فایل خاص است را در سیستم اوبونتو شناسایی کنید. تمام دستورات این مقاله برروی نسخههای اوبونتو 18.04و اوبونتو 16.04 دسکتاپ و سرور تست شده است.
اگر در زمینه نفوذ در سرور لینوکس کار کرده باشید، حتما میدانید که بعضی اوقات لازم است بسته ای را که فایلها را در سیستم شما اضافه کرده است، بشناسید. این امر معمولاً برای نظارت و اهداف امنیتی بسیار مهم است؛ به عنوان مثال این کار میتواند از rootkitها و هر نوع نفوذ دیگر به سرور لینوکس شما جلوگیری کند.
در ادامه لیستی از دستورات مفید در این زمینه وجود دارد.
ادامهی مطلب

در این مقاله به شما نشان خواهیم داد؛ که چگونه در هنگام آپدیت سیستمعامل با استفاده از دستور yum، از بروزرسانی بعضی بستهها جلوگیری کنیم؛ به صورت دوره ای، شما ممکن است، بخواهید سیستم CentOS یا RHEL خود را به روز کنید؛ ولیکن برخی از بستهها، به خصوص اگر به روزرسانیها با برخی از برنامههای مهم اصلی در سیستم تداخل داشته باشند، نباید به روزرسانی شوند.
ادامهی مطلب

در لینوکس وجود کاراکتر space (فاصله) در نام فایل رایج نیست، اما گاهی اوقات فایلهایی که از ویندوز کپی شده اند به space منتهی میشوند.
اگرچه که توصیه نمیشود در نام فایلها فاصله قرار دهید، ولیکن ما در این مقاله در مورد نحوه مدیریت (ایجاد، خواندن و کپی) نام فایل های فاصلهدار در یک سیستم لینوکس بحث میکنیم.
ادامهی مطلب

اگرچه روشهای مختلفی برای اضافه کردن متن به انتهای یک فایل در لینوکس وجود دارد، اما ساده ترین روش این است که خروجی فرمان را به نام فایل مورد نظر خود هدایت کنید. با استفاده از کاراکتر “<<” میتوانید، نتیجه هر دستور را در یک فایل متنی وارد نمایید. در این مقاله جزئیات این روش شرح داده شده است.
راههای دیگر برای رسیدن به این هدف، استفاده از ابزارهای لینوکس مانند tee، awk و sed است؛ که در این جا به آن ها پرداخته نمی شود.
ادامهی مطلب

RAID (آرایه چندگانه دیسکهای مستقل و به عبارت دیگر، آرایه چندگانه از دیسکهای ارزان قیمت)، روشی است برای ذخیره دادههای یکسان در مکانهای مختلف، در چندین دیسک سخت تا از دادهها در صورت خرابی درایو محافظت نماید. با این حال، این افزونگی را تمام سطوح RAID ارائه نمیدهد.
تاریخچه RAID
اصطلاح RAID در سال 1987 توسط David Patterson، Randy Katz و Garth A. Gibson ابداع شد. در گزارش فنی آنها در سال 1988 با عنوان "موردی برای آرایههای چندگانه از دیسکهای ارزان قیمت" (RAID) اعلام شد؛ که آرایهای از دیسکهای ارزان قیمت میتواند از لحاظ عملکرد بسیار برتر از دیسکهای موجود در آن زمان عمل کنند. با استفاده از این افزونگی، یک آرایه RAID میتواند از هر دیسک معمولی قابل اطمینان تر عمل نماید.
این گزارش اولین گزارشی بود که نام این مفهوم را بیان کرد و قبل از آن نیز استفاده از دیسکهای چندگانه توسط دیگران مورد بحث قرار گرفته بود. Gus German و Ted Grunau از شرکت ،Geac Computer Corp اولین بار از این ایده به عنوان MF-100 یاد کردند. Norman Ken Ouchi از IBM نیز در سال 1977 حق ثبت اختراع را برای یک فناوری مشابه با آن ثبت كرد؛ كه بعداً به RAID 4 نامگذاری شد. در سال 1983، Digital Equipment Corp نیز درایوهایی را با نام RAID 1 به بازار عرضه کرد و در سال 1986، حق ثبت اختراع برای IBM دیگری به منظور RAID 5 ارائه شد. Patterson، Katz و Gibson نیز در جهت تحقیقاتی که در شركتهایی مانند Tandem Computer ،Thinking Machines و Maxstor انجام شده بود یک طبقه بندی از RAID ارائه دادند.
اگرچه سطوح RAID ذکر شده در گزارش سال 1988در واقع برروی فناوریهایی که از قبل استفاده شده بودند تنها نام گذاری کرد، این گزارش با ارائه اصطلاحات رایج برای این مفهوم به شبیه سازی بازار ذخیره داده برای توسعه بیشتر محصولات آرایه RAID کمک نمود.
به گفته Katz، اصطلاح ارزان (inexpensive) در کلمه اختصار RAID، به زودی با اصطلاح مستقل (independent) به دلیل پیامدهای کم بودن هزینه توسط فروشندگان صنعت جایگزین خواهد شد.
ادامهی مطلب

این مقاله، اقدامات لازم برای رفع خطای "ERROR 2003 (HY000): Can’t connect to MySQL server on ‘127.0.0.1’ (111)" را ارائه می دهد؛ که ممکن است هنگام دسترسی به سرور پایگاه داده MySQL با آن رو به رو شوید.
اگر شما یک کاربر جدید لینوکس هستید؛ که به تازگی با MySQL/MariaDB آشنا شده اید، پیشنهاد می کنیم مقاله "چگونگی نصب Apche، MySQL و PHP برروی Ubuntu 18.04" را مطالعه نمایید.
از طرف دیگر، اگر از قبل یک کاربر با تجربه MySQL هستید؛ میتوانید با مطالعه مقاله "نکات مفید برای رفع خطاهای رایج در MySQL" بر مهارت خود بیفزایید.
توجه: در این آموزش فرض بر این است که شما قبلاً سرور پایگاه داده mysql را نصب کردهاید.
برخی از دلایل احتمالی رخداد خطای "ERROR 2003 (HY000): Can’t connect to MySQL server on ‘127.0.0.1’ (111)" میتواند به صورت زیر باشد:
• خرابی شبکه، به ویژه اگر سرور پایگاه داده mysql برروی یک هاست ریموت در حال اجرا باشد.
• عدم اجرای هیچ سرور mysql بر روی آن هاست
• مسدود شدن اتصال TCP-IP توسط فایروال
• ...
در ادامه، اقدامات اساسی برای مقابله با این خطا ارائه شدهاست.
ادامهی مطلب
- پنجشنبه 23 آبان 1398
- 52 بازدید
-
حسین حسنی
- 0 دیدگاه

ممکن است فکر کنید کدهایی که به زبان PHP نوشته میشوند، فقط توسط وبسرور قابل اجرا هستند؛ اما این تمام ماجرا نیست! زبان PHP قابلیت اجرا توسط خط فرمان را نیز دارا میباشد که اصطلاحا به آن PHP-cli میگویند؛ اما اگر شما چند نسخه PHP بر روی سیستم خود نصب داشته باشید و دستور PHP را اجرا کنید، کدام نسخه از زبان PHP فراخوانی خواهد شد؟ برای فهمیدن این موضوع، دستور زیر را اجرا کنید:
php -v
خروجی این دستور، نسخه پیشفرض PHP را نشان میدهد:

اما اگر شما چند نسخه PHP بر روی سیستم خود نصب داشته باشید و بخواهید نسخه دیگری از PHP به عنوان نسخه پیشفرض تنظیم کنید، راه حل چیست؟ در این آموزش راه حل این مورد را بررسی خواهیم کرد.
ادامهی مطلب
- یکشنبه 19 آبان 1398
- 72 بازدید
-
حسین حسنی
- 0 دیدگاه

در آموزشهای قبل، گیت را معرفی کردیم و نحوه کارکرد آنرا توضیح دادیم ( گیت برای مبتدیان ) و همچنین ترفندها و نکاتی کاربردی در مورد گیت را بررسی کردیم؛ در این مقاله میخواهیم یک ترفند جدید را بررسی کنیم.
فرض کنید شما یک یا چند کامیت در پروژه خود اضافه کردید؛ اما به دلیل یک اشتباه نیاز دارید تا وضعیت پروژه را به چند کامیت قبل بازگردانید؛ در این مقاله میخواهیم نحوه بازگشت به یک یا چند Commit قبلتر را مورد بررسی قرار دهیم.
ادامهی مطلب
- جمعه 17 آبان 1398
- 58 بازدید
-
حسین حسنی
- 0 دیدگاه

اخیرا بعد از فعال کردن کاربر root برای محیط گرافیکی و ورود با استفاده از این کاربر در سیستمعامل گنو/لینوکس توزیع اوبونتو، با مشکل بالا برخورد کردم که خطای زیر را نمایش میداد:
Error found when loading /root/.profile
mesg: ttyname failed: Inappropriate ioctl for device
As a result the session will not be configured correctly.
You should fix the problem as soon as feasible.
در ادامه مطلب به بررسی راهحل این مشکل میپردازیم.
ادامهی مطلب